2010. szeptember 26., vasárnap

# 2007 # amerikai

Kihalt az emberiség Will Smith körül


Ez az a film, amit 9. óta meg akarok nézni, amit Mira és Daniella is egyaránt ajánlott. A Tescóban sikerült 300 Ft-ért megvennem a 2 lemezes extra változatot és végre láthattam a filmet.
Tartalom.
"A tudós Robert Neville az egyetlen, akit nem fertőzött meg az a szörnyű és pusztító vírus, melyet az emberek hoztak létre. Mivel immunis a kórokozóra, ő az egyetlen túlélő, aki New York és talán a világ romjai közt tengeti életét. Az egyetlen emberi túlélő. A pusztító járvány következtében ugyanis mutánsok jöttek létre, akik figyelik minden mozdulatát. Neville ugyanis a saját vérének felhasználásával próbál ellenszert előállítani. E törekvése talán az emberiség egyetlen és utolsó reménye. Ám lassan kifut az időből. Richard Matheson regényéből."
Forrás: Port.hu 

 Mostanában nem túl szőrös a szívem vagy tényleg jó filmeket látok, de ehhez az alkotásról sem tudok sok rosszat elmondani. Fantasztikusan megcsinálták a kihalt New Yorkot, az omladozó épületeket és az azokat ellepő növényeket, a nappal kicsit természetellenesen meleg színei és az éjszaka vak sötétje. A mutánsok kellően ijesztőek, könnyen rám hozták a frászt. Egyedül az állatok animálása volt furcsa, az én szememnek nagyon kilógtak a környezetből. De tudom, hogy szarvasokat nem igen lehet betanítani egy szerepre, mint például a filmben szereplő német juhászt.


 Jó ötletnek tartottam a két szálat - jelen és múlt. A film egy nagyszerű hírrel kezdett: megtalálták a rák ellenszerét, utána pedig Neville-t (Will Smith) és kutyáját Samet láttuk a kihalt New Yorkban. Amíg egyedül járták az utcákat vagy épp mutánsok elől menekültek, Neville visszaemlékezéseiből megtudhattuk, hogy a világ hogyan is jutott oda, ahová. Nekem az jött le, hogy valahogy a gyógyszer kifejlesztése után robbant ki a járvány, ami visszataszította az embereket és az állatokat egyaránt egy primitív és agresszív szintre, de további dolgok nem derültek ki erről, amit hiányoltam. Báár a DVD-n van egy rendezői változata a filmnek, talán az kitölti az űrt. Ezen kívül semmi problémám nem akadt a történettel. A néző kapott elég izgalmat, mondanivalót, tanulságot, drámát, szomorúságot és félelmet is.

Még meg kell említenem Will Smithet. Eddigi emlékeim róla vígjáték filmek és persze a Kaliforniából jöttem sorozata, amivel ténylegesen befutott. És persze gondolom mindenkinek ott van az emlékei között egy Men in Black. Itt most nem annyira egy komikus, inkább tragikus hőst játszott. Láthattuk, hogy miként beszélget próbababákkal és a kutyájával, ami kívülről nézve nem normális dologok. Végignézhettük, hogy a magányba már-már belebolonduló tudós miként viselkedik, mikor végre emberek vetődnek a közelébe, s hogy próbálja (sikerrel-e, az már kérdés) feldolgozni utolsó empatikus társa, Sam halálát. Will Smith színészi játékával remekül bemutatta Neville belső harcát. 


Pár apróságtól eltekintve az utóbbi idők egyik legjobb filmje a Legenda vagyok. Nálam 10/10. :)

Nincsenek megjegyzések:

Follow Us @soratemplates