2011. augusztus 23., kedd

# japán # képregény

Tizenhat évesen vőlegényt választani???


 "Tizenhat évesen vőlegényt választani???" - körülbelül ez volt a reakcióm, amikor elkezdtem olvasni a Renai Joujou-t Rita ajánlására. Ennek ellenére végig olvastam a történetet, mert csak 3 fejezetből állt.

Tartalom:
"Tsubasa egy teljesen átlagos tizenéves lány. Egy nap felhívják az iskolában, hogy a beteges nagyapja összeesett. A haldokló nagypapa egy levelet ad az unokájának, amelyben az utolsó kívánsága van. Azt kéri tőle, hogy vigye el az egyik ismerősének, aki egy teaszertartás-iskolát működtet. Tsubasa úgy tesz, ahogy nagyapja kívánja. Az iskola bejáratánál találkozik két fiúval, az egyik maga a ridegség és közömbösség, a másik pedig mondhatni egyből letámadja Tsubasát, azonnal ölelgetni kezdi.

A lány megtudja, hogy a levélben az áll, hogy hozzá kell mennie a teaszertartás-iskola vezetőjének fiához. Ám van egy kis probléma: a vezetőnek két fia van, Shou és Ryuu, ráadásul az lesz a vezető örököse, akit Tsubasa választ. A lánynak nagyon nehéz dolga van, mivel ki kell tanulnia a házimunka művészetét, ezen kívül Ryuu egyből a fejéhez vágja, hogy a lány nem az ő esete. Vajon kit fog választani Tsubasa, Shou-t vagy Ryuu-t? Egyáltalán megbékül a lány Ryuu-val? Mindez kiderül, ha elolvasod a mangát!"
Forrás: Animeaddicts


Az az érzésem, hogy én lassan kinövök a shoujo-ból, vagy ez a kis történet nem épp a legjobb darab. Maga az alapötlet teljesen abszurd, de leginkább azért, mert a mai korban játszódik. Ha a történelmi Japánba helyezték volna, akkor elfogadható lett volna valamennyire. Tudom, hogy a japán nők nem annyira szabadok, mint a nyugatiak, de csak nincsenek annyira elnyomva, hogy érdekházasságot keljen a család miatt kötni, főleg nem 16 évesen.
Ez a furcsa szituáció elviselhető lenne, ha a mangaka jobban kidolgozta volna a történetet. A három fejezet során nem történik semmi egyéb, csak a csajszi koslat az egyik srác után, s persze a végén happy end. Esetleg, ha hosszabb lett volna a manga, jobban ki lehetett volna bontani a történetet.
A sok negatívumok ellenére azért jó dolgok is voltak a történetben. Például az apróbb romantikus jelenetek ügyesek voltak. Aztán a rajzolásra sincs panasz, nagyon szép, megállja helyét a műfajban (bár mintha a csaj feje össze lenne kicsit nyomva).

Röviden, a Renai Joujou nem a legjobb shoujo, de egy unalmas délutánon el lehet olvasni, mivel nem túl hosszú, és lehet, hogy más szórakoztatóbbnak fogja találni mint én. Számomra ez a manga csak egy 4/10-es.

Nincsenek megjegyzések:

Follow Us @soratemplates