2011. augusztus 25., csütörtök

# 3-colour # Asumiko Nakamura

Egy zongora élete


Ez a harmadik rövidke manga, amit Rita ajánlásával olvastam. A különös ötlet, a megszemélyesített zongora keltette fel az érdeklődésemet.

Tartalom:
"Eme rövid szösszenet egy hangszer, nevezetesen egy zongora történetét, (életét) kíséri végig. Ne féljünk attól, hogy 10 oldalon keresztül egy nagy, robusztus zongorát kell bámulni, ugyanis a mangaka, fantáziájának hála, "megszemélyesítette" eme sokoldalú zeneszerszámot..."
Forrás: Animeaddicts

A képregény egy zongora életútját mutatja be. Születését homály fedi, élete fénypontjakor ismerhetjük meg. A továbbiakban azt láthatjuk, mennyiféle emberrel találkozik, de leginkább azok érintik meg, akik képesek voltak megszólaltatni őt. Végül lassan elhasználódott a hangszer, és vidékre került, ahol békésen tölthette hátralévő napjait.
Röviden mutatja be a mangaka kis történetét, de nagyon érzékien, megragadja az embert. A zongorát is sikerült érző, szerethető lénnyé változtatnia.
A zongorás történetbe további színt visz a 3-colour elnevezésű technika. A  képek többsége fekete-fehér, de többször felbukkannak más színek is (értelemszerűen három szín). Egyes figurákat karakteresebbé tett, vagy fontosabb dolgokat hangsúlyozott ki. 

Röviden, az I am a piano egy remek japán oneshot, el kell olvasni. Nem is tudok mást hozzáfűzni, csak azt, hogy 10/10-es alkotás.

Nincsenek megjegyzések:

Follow Us @soratemplates