2011. január 21., péntek

# anime # Axis Powers Hetalia

Új Japán őrület: Axis Powers Hetalia

Van nálunk egy suliújságosdi dolog, ahová én is szoktam írni. Ami az Antigané arculatához illik cikk, azt megosztom veletek itt is.

2010. Farsangi szám

Új Japán őrület: Axis Powers Hetalia:

A történelem nem szokott népszerű tantárgy lenni  a diákok körében (tisztelet a kivételnek). Az oka az szokott lenni, hogy "unalmas" vagy "nem szeretek szenvedésről olvasni", esetleg "sok az évszám", és még "sok a személy" meg hasonlók. De mi lenne, ha úgy tanulnád a történelmet, hogy az országok emberekké, személyekké válnak? Igen, jól olvastad, nincs itt semmi elgépelés. De hogy tovább ne értetlenkedj, bemutatnám neked Japán egyik tavaly (2009)  január óta futó kedvenc animéjét (japán animációs film), az Axis Powers Hetaliát.


Mit is mondhatnánk a Hetáliáról? Ha a tartalmáról akarnánk mesélni, nem jutunk messzire, hisz gyakorlatilag nincs neki. Vagyis... valamilyen van, de nagyon minimális. Lássuk csak: a történet az I. és a II. világháború között játszódik, ekkortájt a nagyhatalmak két csoportra oszlottak: Németország és Olaszország a tengelyhatalmakként kötnek szövetséget (később csatlakozik hozzájuk Japán), a Szövetségesek pedig Amerikából, Angliából, Franciaországból, Oroszországból és Kínából állnak. A sorozatban az ő mesterkedéseiket követhetjük nyomon. Mint minden rendes történetnek, ennek is van főhőse, ő pedig az ügyetlen, hasznavehetetlen és gyerekes Olaszország. Az ő fontos szerepére még a cím, a "Hetalia" is utal, ami egy japán szóösszetétel: a "hetare" haszontalan jelentésű szóból és az Itáliából született meg.
 Ez így nem tűnhet valami izgalmasnak, csak egy "újabb háborús" történetnek, esetleg egy óriási agyatlanságnak. Azonban a Hetalia ennek ellenére mégis népszerű, és nem a történetvezetés miatt. Újságunk hasábjain a következő számokban megpróbálunk a nyomába eredni annak, hogy miért harcolhatott ki magának a sorozat egy helyet a legnépszerűbb animék között.

U.i.: A cikk további része nem lett leadva. Nem is baj :DDDD Nem vagyok valami büszke a Heta cikkemre.

Nincsenek megjegyzések:

Follow Us @soratemplates