2011. május 14., szombat

# 2009 # amerikai

Élet a cirkuszban


Ezt a filmet Bálint ajánlására néztem meg.

Joshua Weigel kisfilmje az amerikai préri vurslijaiba repít minket, ott is a cirkuszok világát fedi fel előttünk. A cirkusz világát azonban nem kívülállóként, hanem egy "attrakció" szemén keresztül, egy emberi lény szemszögéből, akit a társadalom csak szörnynek tekintenek.

Weigel filmje többek között felteszi a kérdést filmjében: ki az ember és ki az igazi szörnyszülött? Továbbá főhősünk útján keresztül egy közösségi történetet ismerünk meg: itt lép színre a préri vándorcirkusza, a Pillangó cirkusz. Weigel bemutatja az idegen és a közösség találkozását, a beavatódásnak egy szép történetét. Mindezt röviden, nem a szánkba rágva magyarázza el a rendező.
A látványra sem lehet panasz e rövidfilm esetén. Feltárul előttünk az amerikai préri szépsége a jól megkomponált beállításokon keresztül. A színkezelés és a háttérzene megfelelő hangulatot teremt a film szívszorító vagy épp örömteli jeleneteihez.

Nézzétek meg ezt a 20 perces kisfilmet, igazi értékeket képvisel, amelyekről a mai modern ember hajlamos elfelejtkezni. Röviden és tömören, ez egy film.


2 megjegyzés:

JinseiArita írta...

Úristen :D ezer hálám ezért, most minden cirkusszal foglalkozó filmet és könyvet keresek (gyűjtőmunka egy készülő történetjez... és nem mellesleg nagyon meg is kedveltem a témát) Mindenképpen megnézem :)

Chibi Zsó írta...

Örülök, hogy segíthettem. Szerintem nagyon szívhez szóló ez a rövidfilm. :)

Follow Us @soratemplates