2011. május 27., péntek

# Annyire király vagy # képregény

Annyira kétszínű vagy! De azért szeretlek


Erre a manhwára még régen akadtam a Manga.hu-n,majd mikor megláttam, hogy magyarul is meg fog jelenni, elhatároztam, hogy ezt végig fogom venni. Viszonylag rövid, csak hat kötetes, így könnyű is volt bevállalni.

Tartalom:
"Szung-Ha minden lány álma, az iskola fényesen ragyogó csillaga. A tökéletes herceget persze egyáltalán nem könnyű meghódítani, így Nanu számára Szung-Ha csak álom – egy elérhetetlen álom. Az álmok azonban néha valóra válnak! Nanu eleinte nem is sejti, hogy milyen nagy árat kell fizetnie a valóra vált álomért. Hiszen ki hitte volna, hogy a tökéletes
herceg valójában egy önző szemétláda?!"

 Forrás: Vad Virágok Könyvműhely


 A sorozatba fektetett pénzt nem bántam meg. Egy kellemes, szórakoztató és romantikus képregényt kaptam, amit bármikor képes vagyok újraolvasni. Rossz kedv ellen a legeslegjobb!
A történet nem egy nagy was ist das: van egy szerencsétlen diáklány, aki odavan a suli álompasijáért. Epekedik utána, aztán összejönnek. Egy átlagos tini romantika itt véget is érne, azonban Li Jong-Hi csavarint egy kicsit: az álompasi inkább rémálompasi. Innen indul be igazán a történet. Itt nem a szerelmesekért izgulunk olyan értelemben, mint más történetekben, hanem azért, hogy jobban megismerjük Szung-Hát, fény derüljön kétszínűségének okára.

Szereplőkben szórakoztató karakterek, talán a Lovely Complex bagázsához tudnám kicsit hasonlítani őket. Nanu szerencsétlen, éretlen, ahogy egy tini történet (főleg, ha az vígjátékféle) főhősnőjének lennie kell. A lány mögött ott áll a szokatlan család Spoiler! nőies nagybácsi és férfias anyuka spoiler vége, akik végigkövetik Nanu útját, és foggal-körömmel védelmezik Szung-Hától.
A fiú családi háttere is nyomon követhető, ami tragikusabb Nanuénál, ez az oka a szerepjátszásnak. A srác részéről egy egész komoly lelki traumát ismerhetünk meg. Ennek feldolgozásában segít kis bugyuta barátnője.
A képregényben még megjelenik Nanu nagybácsiájának, Dzsei magánélete: nem túl sikeres férfi a nők között, egy újabb szakításon van túl. Ekkor találkozik egy különös férfival, Hjon-Ho-val, aki iránt azonnal szimpátiát érez. Igaz, nem ők ketten vannak a porondon, de egész izgalmas dráma kerekedik a kapcsolatukból. Mérlegelni kell arról, hogy mi is valójában a szerelem, képesek vagyunk-e ugyanúgy szeretni, mint a másik ember minket.
Visszatérve Nanu-Szung-Ha kapcsolatára. Az, hogy a lány nem menekül el a fiútól annak viselkedése ellenére se, tényleg szeretetre utal. Nanu barátja mellett marad, segít feldolgozni a mély traumáját. Utóbbit a rajzoló egész szemléltetésen (gyermekkori én) ábrázolta.


Ha már említettem a rajzolást, érdemes kitérni az Annyira király vagy! stílusára. Az alakok arca és a hátterek, továbbá a rengeteg virág a japán shoujo mangákat idézi. Ami szembetűnő, az a szereplők aránytalansága: kicsi fej, hosszú végtagok. Hogy ez miért jó, csak a Li Jong-Hi tudja megmondani. Ha az aránytalan figurákat hamar megszokjuk, akkor már élvezhetjük is a részletesen kidolgozott háttereket és arcokat. Igazán szemet gyönyörködtetőek, főleg a színes képek.

Összegzésként ez a manhwa egyik kedvencemmé nőtte ki magát, sok rossz szót nem tudok rá mondani. Kedves, bohókás történet, amely akár igaz is lehetne. Művészi magaslatok nélkül mutatja be az emberi lélek félelmeit, szorongásait, ezzel is közelebb kerülve az olvasóhoz. Li Jong-Hi, azaz 202, akár milyen lusta disznónak is állítod be magad, remek képregényt alkottál: 8/10.

Nincsenek megjegyzések:

Follow Us @soratemplates