2017. szeptember 11., hétfő

# Anti-lista # bejegyzés

Szeptemberi tervek


Itt van az ősz, itt van újra - lehetnék ilyen közhelyes, de inkább kihagyom. Inkább belül sikítok, hogy vége a nyárnak, az augusztusi kánikulák után hirtelen pulcsiba és hosszú ujjúban kell nyomnom a napokat, és még a nappalok is egyre rövidebbek. Aztán amikor az augusztusi elmaradásokra gondolok még jobban sikítok...

Nem túl pozitív kezdés ez a részemről, de valahogy rosszul érintett az idő gyors múlása. Viszont a tervezésben ez nem szab gátat. Első sorban az augusztusban olvasott/nézett dolgaimat szeretném próbálni bejegyzés szinten, ezek a következők:

Könyvek:
Victoria Aveyard: Red Queen (Zsófi külföldiül olvas blogra)
Graig thompson: Blankets (Antigané)
Moskát Anita: Bábel fiai
Sebastian de Castell: Az áruló pengéje

Filmek/sorozatok:
Csillag vs. Gonosz erők 1. évad
Trónok harca 7. évad

Ezen kívül vannak tervek a mostani hónapra is. Az egyik  ismét Andi (Inside my Head) kihívásához kapcsolódik: augusztus-szeptember hónapokban Rakovszky Zsuzsától kell olvasni valami prózát. Én egy nagyon régi várólistás könyvet, a Hold a hetedik házbant választottam, ami - amennyire tudom - egy novelláskötete. Ezen kívül ebben a hónapban tervezem befejezni angolul a Harry Potter könyvsorozatot, amiről egy nosztalgiázós, személyes hangvételű cikk várható majd az Antiganén. Ha pedig minden jól megy, akkor elkezdem újra Harryék kalandjait német nyelven. Erről a Zsófi külföldiül olvason fogok írni. 

Ezen kívül haladok a  múlt múlt hónapban (azaz júliusban) megosztott könyvkupacommal is. Ebből eddig megvolt a Bábel fiai, Az áruló pengéje, a Blankets, az Akvárium és A gyertyák csonkig égnek. Nem rossz két hónapból, azt hiszem. Maradéknak még ott van pár könyv (pl. Wild Cards, Múmiamalom, Station eleven) amiből még nem tudom, hogy lesz-e valami. Remélem igen. 

Mozgóképes médiumokból pedig biztosan lesz egy Dunkirkös bejegyzés, továbbá tervezem megnézni a testről és lélektől, amivel a magyar filmakadémia az Oscarra jelentkezik be. Ezen kívül szeretnék kinézni még a Szemrevalóra is, ahol van egy-két német nyelvű film, ami kifejezetten érdekel. Remélem, ez összejön. 

Sorozatok terén szeretném végre befejezni A szolgálólány meséjét (nagyon nehéz sorozat, ezért haladok vele lassan) és behozni a marvelos lemaradásomat is (Luke Cage, Daredevil 2. évad stb.). És ezenkívül még a The Crownnal is szemezek, amit Mira nagyon ajánl. 

Dióhéjban ez lenne a szeptember. Remélem, nem száll el olyan gyorsan, mint a nyár.

Csapatjuk az írást!

Nincsenek megjegyzések:

Follow Us @soratemplates