2017. július 15., szombat

# Antigané # bejegyzés

Júliusi-augusztusi tervek

Sziasztok!

Megint elszaladt egy hónap és jött az új, ami bloggerként nem csak az idő múlását jelenti, hanem a tervezést is. Lássuk, hova tervezek jutni az elkövetkezendő időszakban. 

Könyvek:
Anthony Ryan Ébredő tüze kicsit betett az olvasási időmnek, így elcsúsztam a júliusi tervekkel. Az előző könyvtervekből például még van két elmaradásom (Red Queen és a Gránátok a becsületért) és egy bejegyzés is A démon és a papnő. Majd a posztban kiderül, miért tart ilyen sokáig megírnom az értékelést.

A szokásos gyónás után egy könyvkupacos képpel szeretném megmutatni (lásd lent), hogy mit tervezek az elkövetkezendő két hétre. Igen, ezt a bazi nagy kupacot, miközben 4 könyvet sem tudok időre elolvasni egy hónapban! Mindegy, lesz valahogy, de némi útmutató nem árt a kötetekhez. Az angol nyelvű könyvek közül (Blankets, Wild Cards, His Bloody Project, Station Eleven) a Blanketsről majd az Antiganén olvashattok, a His Bloody Projectről és a Station Elevenről viszont a Zsófi külföldiül olvas blogon. És itt van még egy kérdéses könyv, George R. R. Martin válogatása, a Wild Cards. Ezt még novemberben rendeltem Bookdepositoryról, csak eddig még nem jutott el oda, hogy elolvassam. Időközben megjelent a könyv a Librinél is (pont ma fogdostam meg a könyvesboltban). Így fogalmam sincs, hogy melyik blogomon írjak róla, de a nyelv tematikát követve marad a Zsófi külföldiül olvas. A magyar nyelvű kiadványok (Bábel fiai, Az áruló pengéje, Múmiamalom) természetesen ezen a felületen fognak szerepelni. Vagyis két kivétel akad: Akvárium és A gyertyák csonkig égnek. Utóbbit Andi IMHO kihívására olvasom, az Akváriumot azért, mert régóta akarok Tóth Krisztinától olvasni. Viszont a blogomnak nem feltétlen profilja a szépirodalom (annak ellenére, hogy nagyon szeretem), így nem tudom, hogy kerüljön-e ide róluk bármi. Igen, változtathatnék a dolgon, csak akkor már nagyon zsúfolt lenne a tematika (bár egy alapos rendszerezés megoldaná). Másrészt úgy érzem, sokkal alaposabb megközelítést érdemelne egy szépirodalmi mű annál, hogy ilyenek vagy olyanok a szereplők, vagy hogy lassú a cselekmény. De még meglátom.

Még a két hónapos tervben benne van Neal Stephensontól a Seveneves - A hét Éva is, amit Letyától kaptam kölcsön. Neki innen is szeretném megköszönni! Amúgy, A démon és a papnőhöz hasonlóan van egy vicces személyes sztorim a könyvhöz (majd egy esetleges értékelésben kiderül, mi ez), és igazából emiatt is kértem kölcsön. Viszont egy korábbi, Stephensonnal kapcsolatos szabályomat rúgtam fel ezért. Először minden áron a Snow Crasht akartam az írótól elolvasni, hisz az az ő alapműve vagy mi, de aztán már nem tudom, hogy minek a kapcsán beugrott, milyen megosztott is volt itthon a Seveneves és kéne tenni vele egy próbát. Remélem, belefér az elkövetkezendő két hónapba. 

A tervezett kupac

Filmek, sorozatok:
A könyvekhez hasonlóan itt is nagy lemaradásban vagyok. Például a Csajok hajnalig óta nem láttam filmet, A szolgálólány meséjéből is csak néha-néha nézek meg egy-egy részt. Nos, ilyen, ha nyolc órában dolgozik az ember. By the way, sikerült ezt a szintet is megütnöm. Dolgozok! De az eredeti témához visszakanyarodva két sorozat van tervben, A szolgálólány meséje mellett. Két sorozat közül egyik a Trónok harcának új évada, ami most vasárnap (július 16) indul. Sok elvárásom már nincs a GOT felé, de remélem kapunk egy korrekt lezárást a maradék két évadban. A másik sorozat nem film, hanem rajzfilm lesz, nevezetesen a Csillag vs. Gonosz erők. A mesét először Bogi unokahúgommal láttam a tévében és annyira megtetszett, hogy el kellett kezdenem az elejéről. Nagyon jól szórakozok Csillagékkal, elég jól betölti a Gravity Falls utáni űrt.


Egyelőre ezt tervezem a következő két hónapra. Remélem, minél több minden megvalósul ezekből.

Holnap Nyári képregénybörze! Drukkoljatok, hogy találjak valahol egy Saga 1. kötetet vagy Paper Girlst.

Nincsenek megjegyzések:

Follow Us @soratemplates