2016. január 29., péntek

# 2015 # Age of Ultron

Ultron kora


Hány éves vagy, Ultron? Nem mondom meg. Persze ezen a 9gages viccen kívül többről szól a film. A Bosszúállók legújabb részében egy egyre aktuálisabb témát, a mesterséges intelligenciát, azaz a MI-t veszik elő. Antalnak utólag köszönöm, hogy eljött velem erre a filmre.

Tartalom:
"Amikor Tony Stark újra életet akar lehelni a parkolópályára állított békefenntartó programba, nem minden sikerül a tervei szerint. A Föld legnagyobb hőseinek, vagyis Vasembernek, Amerika kapitánynak, Thornak, a Hihetetlen Hulknak, a Fekete Özvegynek és Sólyomszemnek ezúttal a legvégső megmérettetésen kell helytállniuk, mivel a bolygó sorsáról van szó. A rettegett Ultron megjelenésével a Bosszúállókra vár a feladat, hogy megakadályozzák ördögi terve megvalósítását. Az egyedülálló, globális kaland azonban csupán vonakodva megköttetett szövetségek és nem várt események árán teljesedhet ki."

Forrás: Port


Sajnos sok Marveles filmhez nem volt még szerencsém (de igyekszem bepótolni), de az előző Avengershez viszonyítva azt mondhatom, hogy a 2. rész sokkal jobbra sikeredett az előzőnél. Az első részből ismert figurák, stílus, látvány és persze humor itt is visszaköszönt, viszont az új főgonosszal (Ultron) jelentősen frissítették a megszokott jók és gonosz elleni küzdelmet. A világuralomra törő MI nem újkeletű dolog a sci-fiben, az önmagát elbízó tudós sem, de ez a koncepció egy fenyegető légkört hozott a hősök közé. A veszély nem csak egy másik világból jöhet, hanem saját környezetünkből, és ez a veszélyforrás akár saját jóakaratunk is. Önmagában ez sem új gondolat, de az előző részben ilyen erős belső konfliktus nem fenyegette a Bosszúállókat. Ez annál inkább volt számomra erősebb, minél inkább betekintést nyerhettem a szereplők életébe (pl. Sólyomszem). 


További jó pont volt a filmben az új szereplők behozása is. Kicsit bátor vállalkozásnak tűnt a dolog, hisz maga a történet így is legalább 6 főhőssel operál, fennállt a veszélye annak, hogy esetleg plusz 2 szereplő már túl sok lesz, de végül ügyesen megoldották ezt a forgatókönyvírók. Az ikrek bizonytalanul indultak a történet elején, de végül belesimultak az egész világba, nem éreztem őket fölöslegesnek vagy elhanyagolhatónak. Egy gyenge pontja akadt azonban az Ultron korának szereplők terén: Fekete özvegy és Hulk szála. Spoilerek nélkül annyit írnék róla, hogy amilyen jól indult az egész (parti az elején), annyira nyögvenyelős lett a végére. 

Összefoglalva, az Ultron kora bőven felér az Avengers első részéhez, mégha Loki ki is maradt. Helyette kaptunk egy MI-t, karakter mélyítést és persze a megszokott Marvel minőséget. 9/10.

Nincsenek megjegyzések:

Follow Us @soratemplates