2013. március 8., péntek

# 1996 # Ádám

Elvált nők klubja

Azt szokták mondani, hogy a minket ért nagy csapásokon sírni vagy nevetni lehet. És ha nem akar az ember hamar elhalálozni, jobb, ha utóbbit teszi. Az Elvált nők klubja akár egy szívszorító dráma is lehetett volna, de inkább egy másik utat választott. Ádám és Marci által ajánlott film könnyek helyett a szórakozást garantálja.

Tartalom:
"1969-ben egyszerre diplomázik le négy lány Xintia, Elise, Brenda és Annie. Négy elválaszthatatlan jóbarát, akik örök segítséget és barátságot fogadnak egymásnak. Az évek múlásával azonban messze kerülnek egymástól, s egy szomorú tragédia, Xintia öngyilkossága hozza ismét őket össze. Kiderül, hogy nagy szükségük van egymásra. Mindhárman elváltak és mind lelkileg, mind anyagilag csúnyán rászedték őket. A közös katasztrófa egységbe kovácsolja őket, elmés bosszúra készülődnek az ex-férjek ellen. Mivel az asszonyok saját karrierjükön túl nem csekély szerepet vállaltak férjeik üzleti életének felépítésében, tisztában vannak gyenge pontjaikkal. Az örökre megbélyegzett "első feleségek" támadásba lendülnek volt férjeik ellen, hogy "visszafizessenek" nekik mindent, kamatostól."

Forrás: Port


Elválni sok okból el lehet. Az Elvált nők klubja a válást a megcsalt, megunt és elhagyott nők szempontjából mutatja meg a problémát. Az egyik talán legborzasztóbb érzés, amikor helyettünk mást választanak, főleg ha egy olyan személy, akinek egész életünket ígértük. Ahogy fentebb már említettem, ez tökéletes alapanyag lehetne egy szívbemarkoló amerikai drámához. Azonban a történet ugyebár a vígjáték eszközeihez nyúl. Egy komikus, ám sikeres bosszúhadjáratnak lehetünk szemtanúi. Magában a megvalósításban is található a film mondanivalója. Örökös önsajnálattal nem lehet továbbmenni, hanem jókedvvel. Fogadni kell a kellemetlenségeket, de amilyen hamar csak lehet, túl kell lépni rajtuk. És nem utolsó sorban mindig könnyebb, ha ott van mellettünk valaki. A három barátnő, Elise, Brenda és Annie együttes erővel lépnek ki saját ördögi körükből, és együttesen állnak bosszút a férjeken. 

Amúgy magára a filmre azt lehet mondani, hogy ezredszerre is szórakoztató. Igaz, olyanfajta film, amit ünnepekkor vagy nyáron valamelyik csatornán leadnak, de meg lehet nézni ismét, mert kikapcsol. A szereplők szerethetőek. Magie Smith a szokásos szerepét hozza, azaz a jót tétlélek középkorú nőt, Goldie Hawn fergeteges a lecsúszott színésznő szerepében (szerintem ő is a gerince), Bette Midler meg egy erőskezű nőként jeleníti meg Brenda karakterét - ahogy azt kell is. Van némi fricska is itt az új generáció lányai számára, meg jó amerikai szokáshoz híven tanulság is, amiről fentebb már értekeztem.

Összefoglalva, kellemes film az Elvált nők klubja. Valóban, bármennyiszer meg lehet nézni. Igaz, a mai nézőnek már elég ódivatú lehet, de megér egy próbát. A maga műfajában 8/10-es film, és nem is akar több lenni, mint egy vígjáték. 



Nincsenek megjegyzések:

Follow Us @soratemplates