2012. július 14., szombat

# Bryan Lee O'Malley # geek

Mentsük meg a világot a hét extől


A Scott Pilgrim nevű jelenséggel az V. Könyvfesztiválon találkoztam, ugyanis ott volt az első két kötet bemutatója. A kiadó olyan lelkesen beszélt a sorozatról, hogy meggyőztek arról, hogy nekem ezt el kell olvasni. Egy év lelkes leárazás lesés után sikerült megszerezni a sorozatot, és elmélyedni a kanadai fiatalok világában.

Tartalom:
"Scott Pilgrim élete nem is lehetne kerekebb. 23 évesen egy szobakonyhás lyukat bérel meleg lakótársával, miközben folyamatosan munkát keres – kevés kitartással és még kevesebb sikerrel. Egy zenekar, a videojátékok és gimnazista csaja társaságában számolgatja a ka­nadai hét­köznapokat, egészen addig, amíg a veszélyesen kúl Ramona meg nem jelenik a városban. A hirtelen támadó érzések viharában Scott gonosz exekel, misztikus képességekkel és kemény küzdelmekkel kényszerül szebenézni, így újra kiderülhet: a szerelem fáj és lépet repeszt."

Forrás: Moly.hu


Ez az egész Scott egy őrültség. Elkezdtem olvasni, és mosolyogtam sokat, mert hát ilyesmi a fiatalok élete, mint itt. Aztán bejöttek olyan dolgok, hogy térközi úthálózat meg csak úgy szerez a srác egy életet meg aprópénzt. És ez teljesen természetes, senki meg nem hökkent rajta. És Bryan Lee O'Malley úgy alkotta meg a történetet, hogy ezen az olvasó se akadjon meg. Pofátlanul becsap minket, elhiteti velünk, hogy Kanadában a futárszolgálat a térközi úthálózaton közlekedik, és az emberek különböző szinteket érhetnek el meg mindenféle fegyvereket varázsolhatnak elő a hátitatyóból. És hihetetlen, de bejön ez a recept. Az olvasó élvezi ezt a furán elkevert világot, jól szórakozik Scott bénaságán, és persze rajong a meleg szobatárs élces beszólásain. Na és még izgul is Scott és Ramona párosért.
Ha az ember megszokja ezt a kevert mangás-nyugati rajzolást, akkor remek kikapcsolódást jelenthet Scott Pilgrim képregénysorozat. Bugyuta, a közepénél kicsit leül a történet, de azért élvezhető, és sokszor úgy érzi az ember, hogy ez azért valahol róla is szól. 8/10-es érdemes olvasni ezt az őrültséget.



Nincsenek megjegyzések:

Follow Us @soratemplates