2012. március 31., szombat

# Kálmánchelyi Zoltán # magyar Filmszemle

A mennyország kulcsa


Szerintem nincs olyan magyar, aki ne ismerné az úristen@menny.hu-t. Régi darab, de még a mai napig szórakoztató, és bármennyiszer újranézhető.

Tartalom:
"A film Isten földi kalandjairól szól. Az Úr kilép a mennyország kapuján, a huzat becsapja az ajtót, erre ő ijedtében leejti a kulcsot a Földre. Mit van mit tenni, le kell érte menni...
A történet itt és most játszódik, kis Hazánkban, ahol még az Isten sem tud kiigazodni. Az ötletet egyikünk álma adta, amelyben Isten úgy néz ki, mint egy normális, hétköznapi ember. És miért ne elevenedhetne meg ez az álom, hogy Isten itt jár közöttünk, akár a barátunk is lehet, elszív velünk egy jó cigit..."
Forrás: Port.hu (képeké is) 

 Nem is érdemes itt elemzésekbe belemenni. A kis film tökéletesen bemutatja a magyar valóságot, az emberek milyenségét, és persze mindezt szatirikus köntösben. Kapjuk a szokásos fárasztó, a magyarokra jellemző szójátékokat, főleg félreértésekből fakadó humoros helyzeteket. Némelyik vicc szakállas, de mégis lehet rajta nevetni, mert jól van előadva a színészeknek köszönhetően. Isten bőrébe bújt Végh Zsolt imádni való ebben a szerepben a maga jóságával és hebehurgyaságával. De a film csúcsa mindenképpen Stefanovics Angéla, alias Emese prostituáltként. Annyira jól adja elő a szájába adott vulgáris szöveget, hogy muszáj megnézni külön is. A felvétel minőségéből látszik, hogy kis költségvetésű alkotás, de ez nem megy az élvezhetőség rovására.


In conclusion, az úristen@menny.hu a vallási szatírák között az egyik legjobb alkotás, legalábbis nekem nagyon megtetszett. 10/10 pontszám legyen vala, ámen. 

Nincsenek megjegyzések:

Follow Us @soratemplates